top of page

ADAPTACIÓ A P-3

Actualizado: 19 nov 2021

Quan comença l'escola... P3

Ja ha començat el nou curs escolar. Per la majoria d'infants de P-3, per primera vegada, és un retrobament amb nous amics, mestres, nervis, ganes o no de tornar... però si tenen una cosa en comú és que ja saben on van.

Aquest matí pensava en els nens que comencen P3. Alguns potser han anat a alguna escola bressol, però molts d'ells és el primer contacte que tenen amb un medi escolar ja que han tingut la sort de poder compartir els primers anys amb la mare o la família. La nostra escola ha proposat un inici de curs que anomenen "període d'adaptació" similar al que es pot fer en algunes escoles bressol.

Què podem fer des de casa?

És important que participi en els preparatius: anar a buscar la bata, els colors, la motxilla... Si té germans més grans o cosins propers està bé que els hi fem un símil dient que anirà a l'escola igual que ells... Porteu-lo abans a l'escola, ensenyeu-li on és, si teniu oportunitat que conegui la seva mestra... Parlar-li sempre en positiu. Diem-li les coses bones que farà, el molt que aprendrà, que també hi jugarà... Expliquem-li com seran els seus horaris. Qui el portarà pel matí, si vindrà o no a dinar a casa, qui el recollirà... Tot canvi requereix el seu temps d'adaptació i començar l'escola és un canvi important pels infants. Tinguem paciència, comprensió i ja veure-ho com amb menys temps del que us penseu hi va encantat de la vida.


MIREU EN LES SEGÛENTS FOTOS QUE VAN FER ELS VOSTRES FILLS I FILLES AL PERÌODE D'ADAPTACIÓ:

Molts van entrar contents, altres ploraven, altres deien que era tot injust i que volien estar a casa...Però quan ens van conèixer a classe, els nens i nenes es calmaven i es posaven a jugar;








ELS OBJECTIUS PRIORITARIS AL PLA D'ADAPTACIÓ SÓN:

1. PROGRESSAR EN EL PROCÉS D'ADAPTACIÓ A L'AMBIENT ESCOLAR.

2. ASSOLIR PROGESSIVAMENT SEGURETAT AFECTIVA I EMOCIONAL I ANAR-SE FORMANT UNA IMATGE POSITIVA D'ELL MATEIX I DELS ALTRES.

3. ADQUIRIR PROGRESSIVAMENT HÀBITS BÀSICS D'AUTONOMIA EN ACCIONS QUOTIDIANES AMB SEGURETAT I EFICÀCIA.

83 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page