top of page

Aprenentatge digital: Ratolins🐭

Hola, hola famílies de P4! A la nostra escola, fa uns dies, van aparèixer uns ratolins d'allò més macos que ens estan ajudant a aprendre moltes coses. El de color blau es diu ratolí Pérez, i els altres es diuen Martínez, López i Rodríguez!

A les sessions d'aprenentatge digital de 12 a 13h estem desenvolupant el nostre pensament computacional a partir de reptes que ens proposa la Paula.

El nostre cos i el ratolí 💪

En aquesta primera presa de contacte amb els ratolins, vam fer que aquests es desplacessin d'un company a l'altre o que passessin per sota de les nostres cames. D'aquesta manera vam començar a entendre com es programava el ratolí, és a dir, quines ordres li havíem de donar perquè "caminés" cap endavant.

La recta numèrica 🔢

També vam treballar la recta numèrica amb els ratolins. Els i les alumnes havien de llençar un dau a l'aire i moure el ratolí tantes vegades com indiqués el dau.

Blocs de construcció 🚧

Un altre dia vam fer camins pels ratolins amb blocs de construcció. Primer havíem de construir el camí i després havíem de programar el ratolí perquè arribés fins el final. Va ser molt interessant veure com anàvem aprenent amb l'assaig-error i com modificàvem el nostre pensament.


Formes geomètriques 🔴

A la última sessió que hem realitzat, hem fet formes geomètriques. Vam enganxar un retolador a l'esquena del ratolí i, entre totes i tots, vam pensar com podíem fer que el ratolí fes formes. Primer vam experimentar i vam fer formes lliures, per veure què passava quan fèiem X cosa. Després vam investigar sobre com podíem fer que el ratolí fes cercles o rectangles. I aquí teniu els grans resultats que vam obtenir.


Les tauletes: Code a pillar 🐛

I és que no només estem treballant la programació i l'aprenentatge digital amb els ratolins, sinó que també ho estem fent per mitjà de les tauletes de l'escola. Aquí ens podeu veure amb l'aplicació Code a pillar, en què hem de fer que l'eruga arribi fins a l'estrella.


Com podeu veure estem gaudint molt amb la tecnologia però sobretot estem aprenent un munt de coses que ens serviran pel nostre futur.


Una abraçada! 🤗🤗

Paula

48 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page