top of page

DEL PAL A LA LLIGADA

Actualizado: 4 abr 2021



COMENCEM AMB LES VOCALS:

La lletra lligada va arribar a les escoles de Catalunya i Espanya de la mà de la corrent pedagògica de Montessori. Des de fa dècades estem arrelats a la tradició Montessori, la qual defensava l’aprenentatge de la lletra lligada com a procés natural dels infants degut a la unió de les lletres que fa més fàcil veure on comença i acaba una paraula. A més, segons Montessori la lletra lligada també permetia desenvolupar la motricitat fina dels infants.

Les vocals- Relació grafia/so

Recurs per la PDI per treballar les vocals. El programa emet una paraula verbalment; aquesta s’ha de completar amb la vocal que creiem que sona. Molt bo per treballar les vocals de forma auditiva i la relació grafia-so.


RECURSOS PER TREBALLAR LES VOCALS:


ELS DOFINS HAN FET RACONS DE PRE-ESCRIPTURA DE LA "i" lligada:

MÉS UN MUNT D'ACTIVITATS PER APRENDRE EL SO I EL GRAFISME DE LA LLETRA "i".


TAMBÉ HEM BUSCAT DINS DELS NOMS DELS NENS I NENES DE LA CLASSE ELS QUE TENIEN LA "i" lligada o les que sonaven també com a "y".

EL CONTE DE LA PRINCESA I


Continuem treballant la consciència fonològica, en concret en centrarem en la vocal /I/ . Per a això, us adjuntem la roda fonològica d'aquesta vocal.

L'activitat consisteix a treballar el so de la vocal en qüestió (com sona, de quina forma posem la boca, que notem en la nostra gola, emetre-la a sons llargs - curts / forts - suaus...) i buscar les paraules de la roda que s'inicien amb la vocal treballada.



RECOMANO EL JOC DE L'OCA PER ESTIMULAR L'APRENENTATGE DE LES VOCALS O NOMBRES JUGANT:


ARA CONTINUEM AMB LA "u" lligada.

L'únic nen que té la "u" és Unai:

EL CONTE DEL REI U.

A L'HORA DE RACONS, HEM TREBALLAT EL TRAÇ DE LA U LLIGADA AMB PLASTILINA:


MÉS TARD, HO HEM PLASMAT AMB UNA FITXA, TOCA RESSEGUIR:


I ARA TOCA BUSCAR EL SO DE LA U DINS DE LES PARAULES COM:

Continuem treballant la consciència fonològica, en concret ens centrarem en la vocal /U/. Per a això, us adjunto la seva roda fonològica

L'activitat consisteix a treballar el so de la vocal en qüestió (com sona, de quina forma posem la boca, que notem en la nostra gola, emetre-la a sons llargs - curts / forts - suaus...) i buscar les paraules de la roda que s'inicien amb la vocal treballada.




I ARA CONTINUEM AMB ELS NENS I NENES DE LA CLASSE QUE TENEN LA LLETRA "E" EN EL SEU NOM:



EL CONTE DEL PRÍNCEP E



Continuem treballant la consciència fonològica, en concret ens centrarem en la vocal /e/. Per a això, us adjunto la seva roda fonològica.

L'activitat consisteix a treballar el so de la vocal en qüestió (com sona, de quina forma posem la boca, que notem en la nostra gola, emetre-la a sons llargs - curts / forts - suaus...) i buscar les paraules de la roda que s'inicia amb la vocal treballada.


Treballem la consciència fonològica de manera manipulativa, es tracta de classificar diferents (objectes, targetes...) que comencen per vocal. Cadascuna d'elles anirà a una caixa, cercle dibuixat, got... que haurem assignat a cada vocal.



I AQUEST TERCER TRIMESTRE FAREM EL PAS DEL NOM ESCRIT EN PAL A LLIGADA:



74 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page